«Λαϊκή Συσπείρωση», Επιτροπές και σωματεία Χίου: Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ

Bookmark and Share

logo_laikh_syspeirosh_0Κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στη ΔΕΗ της Χίου (πλησίον του Νοσοκομείου) απευθύνουν η «Λαϊκή Συσπείρωση», η Λαϊκή Επιτροπή Βαρβασίου, ταξικά σωματεία, φορείς και Οργανώσεις του Νησιού στο πλαίσιο της έκφρασης έμπρακτης λαϊκής αλληλεγγύης για μια σειρά οξυμένα προβλήματα.

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωση-κάλεσμα, «οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι να μη δείχνουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, στους δημάρχους και τα διάφορα επιτροπάτα, που τώρα τους πήρε ο πόνος για τη φτωχολογιά. Είναι αυτοί που υλοποιούν όλα αυτά που οδηγούν στο ακριβό ρεύμα, στα χαράτσια, στη φορολογία, στις απανωτές αυξήσεις δημοτικών τελών.

Η ευαισθησία που δείχνουν για το ρεύμα είναι υποκριτική όταν:

  • Τον τελευταίο χρόνο οι αυξήσεις στο ρεύμα έφθασαν στο 18,7% και στο 50% την τελευταία 5ετία.

  • 1.000.000 καταναλωτές κάνουν διακανονισμό του χρέους στη ΔΕΗ γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, γίνονται 350.000 διακοπές, από τους οποίους 140.000 δεν το ξανασυνδέουν, δηλαδή μένουν στο σκοτάδι.

Καλούμε εργαζόμενους και ανέργους να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν.

Να καλέσουν και άλλους που είναι στην ίδια απαράδεκτη κατάσταση και μαζί με τα συνδικάτα να απαιτήσουμε:

  • Η ΔΕΗ να αποκαταστήσει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες εργατικών – λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ιδιαίτερα στους ανέργους, στους χιλιάδες απλήρωτους, στις οικογένειες που ζούνε στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας, στα νέα ζευγάρια, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στους χρόνια πάσχοντες, στους υπερήλικες, στις πολύτεκνες λαϊκές οικογένειες, στους αυτοαπασχολούμενους που έχουν χρεοκοπήσει ή βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, στους ξεκληρισμένους φτωχούς αγρότες.

  • Να απαγορευτεί η διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στις κατοικίες των εργατικών – λαϊκών οικογενειών.

  • Άμεσα να υπάρξει δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ.

  • Να καταργηθούν οι φόροι που υπάρχουν στα τιμολόγια».

    Στην παράσταση διαμαρτυρίας καλούν η Λαϊκή Συσπείρωση Χίου, η Λαϊκή Επιτροπή Βαρβασίου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Γυναικών και ο Σύλλογος Φίλων και Απογόνων Εθνικής Αντίστασης.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply